Vereniging berk
Image default
Mode en Kleding

Manieren om voor je regenkleding te zorgen

Manieren om voor je regenkleding te zorgen

Als je buiten in een regenbui bent, moet je voor je regenkleding zorgen zoals een rains regenjas. Je zult jezelf moeten beschermen tegen de gevolgen van regen. Als er niet goed voor je spullen wordt gezorgd, kan dit schade aan je kleding veroorzaken.

Was het

Je kunt je regenkleding wassen zoals de regenjas dames in de wasmachine. Zorg ervoor dat je een mild wasmiddel gebruikt. Zorg ervoor dat je de instructies op het etiket volgt voor een correct gebruik. Was in koud water, maar als je een machine met voorlader hebt, zorg er dan voor dat je deze niet wast met handdoeken of andere items die eraan kunnen haken vanwege hun vorm of grootte. Controleer ook de waslabels. Dit komt omdat sommige mogelijk warm of heet water nodig hebben. Gebruik geen wasverzachter, omdat dit een residu achterlaat dat verstoppingen en pluisjes in je wasmachine kan veroorzaken, wat het schoonmaken moeilijker maakt.

Gebruik een mild wasmiddel

Een beste tip om je regenkleding net als een regenjas te verzorgen, is door een mild reinigingsmiddel te gebruiken. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd het gebruik van bleekmiddel, wasverzachters, zuurstofreinigers en droogvellen. Bleekmiddel kan ervoor zorgen dat je regenkleding vervaagt. Wasverzachter laat een residu achter op de stof waardoor het moeilijker schoon te maken is de volgende keer dat je het moet wassen. Zuurstofreinigers bevatten chemicaliën die de rubberen of plastic onderdelen van je regenkleding kunnen beschadigen. Droogvellen bevatten chemicaliën die vuil en stof aantrekken. Dit kan de kleine poriën in je regenkleding verstoppen, waardoor je uiteindelijk een minder ademend kledingstuk krijgt dan waarmee je begon.

Gebruik geen super heet water

Hoewel je misschien denkt dat het koken van je regenkleding vlekken verwijdert, is dat niet het geval. In plaats daarvan worden ze gewoon in een andere kleur gekleurd. Vermijd ook het gebruik van bleekmiddel. Het is belangrijk om te onthouden dat bleekmiddel stoffen kan verzwakken en het waterdichtmakende materiaal van je jas of broek kan vernietigen als je niet voorzichtig bent bij het wassen. Gebruik indien nodig een wasmiddel op basis van enzymen in plaats van bleekmiddel om vlekken en geuren van je uitrusting te verwijderen voordat je deze in warm water wast. Vermijd ten koste van alles wasverzachters en optische witmakers. Deze producten bevatten chemicaliën die de waterdichtheid van de stof kunnen aantasten en na verloop van tijd onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Blijf dus bij gewone wasmiddelen.

 

 

Luchtdroog

Luchtdrogen is de beste manier om regenkleding te drogen. Gebruik geen droger, hang hem in de zon of bij een verwarming. De hitte zal de materialen afbreken en ervoor zorgen dat ze stijf en broos worden. Stop hem ook niet in de wasmachine of droger. Ze beschadigen je kleding en alle waterafstotende eigenschappen.

Hang je regenkleding correct op

Als je klaar bent met het dragen van je regenkleding, hang je deze op om te drogen. Je kunt hem in je kast of aan een kleerhanger hangen, maar de beste manier om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig droogt, is door de jas aan een haakje te hangen. Dit voorkomt dat er water in de mouwen of rond de riemlussen terechtkomt en helpt schade door kleine gaatjes en scheuren te voorkomen.