Vereniging berk
Image default
Zorg

Een persoonlijke aanpak bij begeleid wonen voor jongeren

Een persoonlijke en individuele aanpak is ontzettend belangrijk bij het begeleid laten wonen van jongeren. U wilt natuurlijk zeker weten dat zij goed terecht komen en ook voldoende aandacht krijgen. Leviaan is een organisatie die u hierbij graag helpt. Zij beschikken over begeleiders die de jongeren begeleiden en coaching geven waar nodig. Zo ervaren de jongeren voldoende ondersteuning om prettig en passend bij hun situatie te kunnen wonen. Hierbij wordt natuurlijk altijd rekening gehouden met de grenzen die op dat moment passend zijn. Begeleid wonen biedt jongeren de kans om samen met een coach doelen op te stellen die in de toekomst gerealiseerd kunnen worden.

Goed voorbereid zelfstandig wonen via dit woonproject

Leviaan biedt jongeren tussen de 18 en 25 jaar die buiten de boot dreigen te vallen diverse mogelijkheden. Zo zorgt het project Kamers met Kansen wooncoaching en begeleid wonen voor jongeren. Dit is natuurlijk perfect voor jongeren die nog niet geschikt zijn om op eigen benen te staan maar dit wel heel graag zouden willen. Ze krijgen diverse handvaten mee om te kunnen gebruiken als ze wel klaar zijn om echt zelfstandig te wonen. In de meeste gevallen stromen jongeren uit dit project van begeleid wonen en zijn ze goed voorbereid om op zichzelf te gaan wonen.

Voor elk individu een passende oplossing

Jongeren kunnen diverse redenen hebben om in aanraking te komen voor zelfstandig wonen. Autisme is een goed voorbeeld van een beperking waar jongeren veel last van kunnen hebben. De coaches van Leviaan houden altijd rekening met de persoonlijke beperkingen van jongeren als zij het traject met persoonlijke doelen opstarten. Voor elk individu is tenslotte een passende oplossing. Begeleid wonen biedt jongeren met een beperking veel zekerheid en dit zorgt vaak voor veel rust in het dagelijkse leven. Met een goede voorbereiding zijn ze klaar voor alle valkuilen die de maatschappij biedt.

https://leviaan.nl/