Vereniging berk
Image default
Bedrijven

De verstuurde brief aan van Dissel

Stichting Corona Onderzoek kijkt kritisch naar de coronamaatregelen. In een brief aan van Dissel, de directeur van het RIVM, hebben zij een dagvaarding opgesteld. In deze blog worden de meest ingrijpende coronamaatregelen op een rijtje gezet.

Lange sluiting horeca

De horeca is één van de hardst getroffen economische sectoren tijdens de coronacrisis. In totaal heeft de horeca meer dan een half jaar de deuren moeten sluiten. De brief aan van Dissel wordt gesteund door diverse horecaondernemers, die het niet eens zijn met deze ingrijpende overheidsmaatregel.

Winkels dicht

Ook de winkels in de retail branche hebben het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Zij hebben de deuren noodgedwongen moeten sluiten of mochten beperkt open. Zo mocht er een periode alleen worden geshopt op afspraak en was slechts een beperkt aantal mensen binnen toegestaan. De omzetverliezen die door zowel de horeca als de retailers zijn gedraaid hebben grote invloed op het voortbestaan van deze ondernemingen.

Kritiek op maatregelen in brief aan van Dissel

Andere ingrijpende coronamaatregelen zijn de avondklok en de bezoekbeperking. Door de avondklok mogen mensen na 21:00 of 22:00 uur ’s avonds niet meer zonder geldige reden over straat. De bezoekbeperking is niet alleen vervelend voor de mensen thuis, maar zorgt ook voor extreme eenzaamheid in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen. Ook hier geldt een bezoekbeperking, waardoor mensen erg vereenzamen.

De maatregelen worden uiteraard genomen om verspreiding van het coronavirus in te dammen en om de druk op het zorgpersoneel te verlagen.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/dagvaarding-jaap-van-dissel/