Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Een vegetarisch dieet volgen

Tegenwoordig kampen we met veel problemen in de wereld. Klimaatverandering, overbevissing, grootschalige veeteelt en kampen we met een pandemie. Door dit lijkt het alsof er vrijwel geen enkele oplossing te bedenken valt voor dit alles. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om bij te dragen aan een gezondere wereld. Klimaatverandering kan worden tegen gegaan door de CO2 uitstoot terug te dringen en elektrisch te gaan rijden. Voor het probleem met te veel veeteelt en overbevissing is er ook een oplossing. Dit is namelijk het eten van meer vegetarisch voedsel.

Vegetarisch eten is niet alleen maar goed voor het milieu, het is ook nog eens gezond. Met een vegetarisch voedingsschema kun je zelf bijhouden hoeveel je van elk soort voedingsstof dagelijks binnenkrijgt en moet krijgen. Daarmee behoud je een natuurlijke balans en zul je gezond blijven. Veel vegetariërs zeggen dat ze zich fitter voelen gedurende de dag in vergelijking met toen zij nog vlees aten. Natuurlijk hoef je niet volledig over te gaan op vegetarisch voedsel, maar een paar keer per week helpt al veel.

Een vegetarisch voedingsschema helpt mens én dier

Met een vegetarisch voedingsschema draag jij bij aan een beter klimaat en milieu. Elk jaar worden er namelijk miljarden dieren geslacht voor consumentengebruik. Deze dieren hebben daarnaast voor elke kilo vlees die ze opleveren, 100L water nodig in verband met voeding. Daarnaast zorgt de mest van deze dieren voor CO2-uitstoot. Door minder vlees te eten en een vegetarisch voedingsschema te volgen, verbeter je zowel jouw leven als dat van dieren.

Vegetarisch voedingsschema