Vereniging berk
Image default
Auto's en Motoren

Is het verstandig om voor de goedkoopste autoverzekering te kiezen?

In de afgelopen periode hebben we met een behoorlijke inflatie te maken. Deze inflatie zorgt ervoor dat alles duurder wordt, terwijl de lonen niet met hetzelfde percentage mee stijgen. Dát zorgt ervoor dat veel mensen/huishoudens momenteel op zoek zijn naar besparingen. Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om voor een goedkope autoverzekering te kiezen. Is het daarbij verstandig om direct voor de goedkoopste autoverzekering te kiezen? Nou, dat ligt maar net aan de situatie.

Stem de verzekering op jouw auto af

Heb jij een gloednieuwe auto gekocht? Of ben je voor een auto gegaan die bijvoorbeeld al 15 jaar oud is? De antwoorden op deze vragen zijn al bepalend voor de premie die je gaat betalen. Voor de minst uitgebreide verzekering – de WA autoverzekering – betaal je namelijk standaard de laagste premie. Als je voor één van de uitgebreidere dekkingen wilt kiezen, zie je de premie direct stijgen. Dit heeft puur te maken met het feit dat de dekkingen een stuk uitgebreider zijn. Aangezien je in dat geval beter verzekerd bent, betaal je ook meer voor de verzekering.

Het zou dan voor de hand liggend zijn om altijd voor de WA autoverzekering te kiezen. Nou, dat is iets wat af te raden is. Het is namelijk van belang dat de dekking aansluit op jouw auto. Mocht de dekking niet aansluiten op jouw auto, kun je van een koude kermis thuiskomen. Als je onverhoopt schade aan jouw eigen auto rijdt, moet je dit bij een WA autoverzekering namelijk zelf betalen. Daar zit je uiteraard niet op te wachten, ondanks dat je maandelijks een lage premie hoeft te betalen.

Maak een goede vergelijking

Met andere woorden: maak een goede vergelijking. Jouw autoverzekering berekenen via Overstappen is daarvoor de beste keuze. Via deze vergelijker krijg je toegang tot het uitgebreide aanbod van verzekeringen. Binnen dit aanbod kun je vervolgens voor jezelf een prima vergelijking maken. Richt je hierbij niet alleen op de premie, maar dus ook op de dekking. Check tevens goed wat de exacte voorwaarden van de autoverzekering zijn.