Vereniging berk
Image default
Auto's en Motoren

Sustainability Report 2021

Mazda Motor Corporation heeft zijn Sustainability Report 2021 gepubliceerd. Daarin heeft Mazda zijn duurzaamheidsbeleid in hoofdlijnen geformuleerd en de sociale kwesties geïdentificeerd die via de bedrijfsactiviteiten moeten worden aangepakt, en ze in verband gebracht met de Sustainable Development Goals (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn aangenomen. De fabrikant gaat initiatieven ontplooien om in te spelen op acht duurzaamheidsthema’s onder drie belangrijke pijlers: Earth, People & Society. Mazda zal deze initiatieven nemen met het doel om tegen 2050 CO2-neutraliteit te bereiken.

Planet

De initiatieven om de problemen met betrekking tot de planeet aan te pakken, zijn gericht op CO2-neutraliteit tegen 2050, en op de circulatie van hulpbronnen. Om de doelstelling van CO2-neutraliteit te bereiken, richt Mazda zich op de vermindering van de CO2-uitstoot tijdens de volledige levenscyclus van een voertuig. Daarom heeft de fabrikant een aanpak met meerdere oplossingen ingevoerd die het merk in staat stelt om verschillende technologieën aan te bieden die in overeenstemming zijn met de energiebronnen en energieopwekkingsmethodes van elke regio, zowel vanuit het oogpunt van Well-to-Wheel als van het Life Cycle Assessment (LCA).

In de productie en logistiek streeft de Mazda Group naar de maximalisatie van de energiewaarde en energiediversificatie, met als doel de totale wereldwijde CO2-uitstoot van fabrieken en logistieke operaties te verminderen.

In het kader van hulpbronnencirculatie om een op recycling gerichte maatschappij te realiseren, heeft Mazda verschillende initiatieven opgestart op basis van de 3 R’s – Reduce, Reuse & Recycle – om het hergebruik van water, plastic en andere hulpbronnen aan te moedigen in elke fase van de levenscyclus van een voertuig. Ondertussen wordt verwacht dat de inspanningen om de processen efficiënter te maken, zullen leiden tot een aanzienlijke vermindering van de verliezen aan energie en hulpbronnen in de hele toeleveringsketen.

People

Mazda erkent dat mensen zijn belangrijkste hulpbron zijn. Daarom streeft de fabrikant ernaar de tevredenheid van zijn werknemers te verbeteren door een bedrijfsklimaat te bevorderen dat verschillende talenten en waarden respecteert. Voor Mazda zijn diversiteit en inclusie sleutelelementen om het potentieel van zijn werknemers zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Dit leidt tot innovatie met betrekking tot de producten en diensten voor klanten, waardoor ze een speciale band kunnen opbouwen met Mazda. De mensgerichte aanpak van het merk biedt hen een unieke merkervaring in elke fase van het autobezit.

Private Lease

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Bijvoorbeeld winterbanden. Indien gewenst, dan zijn deze op te nemen in de leaseovereenkomst. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Opkomende merken om te leasen:

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zitten vrijwel alle autokosten inbegrepen bij het maandbedrag. Kiest u voor Private Lease dan, gaat u geheel zorgeloos rijden in de auto van uw dromen. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Private lease-auto’s vergelijken biedt dan uitkomst. Filter in een private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. 

De kosten van private lease zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type auto en de leaseperiode. Kies je voor private lease van een elektrische auto, dan zijn de maandelijkse kosten meestal hoger dan hetzelfde model auto dat op brandstof rijdt. Ook tussen het private leasen van een automaat en een handgeschakelde auto zitten verschillen in prijs. Als je een private lease-aanbieding kiest, bespaar je ook weer wat geld door de korting die je krijgt.