Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Leidinggeven aan jouw leven of aan jouw team

Wil jij graag nog meer jouw eigen pad volgen? Of wil jij jouw leidinggevende kwaliteiten als manager verbeteren? Dan staan hier wat inzichten die jou wellicht verder helpen op jouw weg.

Obstakels zijn onderdeel van jouw pad

Het gaat altijd over het halen van een bepaald doel. Toch is vreemd genoeg het doel dat je voor ogen hebt, niet altijd het beste doel. Als je dat op tijd doorziet, dan kun je werken met een mix van ratio en gevoel. Dat is pas ultiem leidinggeven aan jouw leven.

Als je denkt dat jij zelf de golven maakt in jouw leven, dan heb je het wellicht nu even lastig met wat hierboven staat beschreven. Ben je iemand die de golven pakt, om daar te komen waar je gevoelsmatig moet zijn, dan snap je wellicht al wat hier wordt bedoeld.

Het zit zo: Obstakels tussen jou en het doel kun je zien als dingen die iets komen vertellen. Veelal worden obstakels overkomen. Dat is een beetje tegenwind, prima. Sommige andere obstakels zorgen voor nieuwe waardevolle inzichten. Als je meegolft met een golf die je misschien heeft verrast, kom je misschien zelfs sneller bij jouw doel. Of misschien leidt de golf jou naar een andere plek, die nog beter is dan jouw voorgenomen bestemming.

Dit meebuigen, als het nodig is en voor verbeteringen zorgt, dat werkt vooral met een goede intuïtie. Een goede leider vaart niet alleen op ratio, maar ook op gevoel.

Stilte is jouw vriend

Zorg ervoor dat je ook rust hebt. Als jij geen stilte ervaart, hoor jij jouw innerlijke stem niet. Het is heel erg makkelijk om in de ruis van de dag te leven. Alleen de kans dat jij dan geleefd wordt en afdrijft van jouzelf is ook enorm groot.

Team assessment als leiderschap check

Als leider hoef je niet de illusie te hebben dat je dus alles zelf moet doen. Ben jij bijvoorbeeld manager? Maak dan gebruik van hulpmiddelen. Met een team assessment kun je inzicht krijgen over de koers van jouw team. Je kunt behalve een team assessment ook een coach zoeken die jou een spiegel voorhoudt. Iedereen heeft toch een blinde vlek. Een combinatie van een team assessment en een coach is helemaal interessant. Dan verkrijg je vanuit twee hele diverse invalshoeken informatie over hoe jij leidinggeeft.

https://www.testgroup.nl/team-assessment/