Vereniging berk
Image default
Financieel

Zo vraag je een hypotheek voor ondernemers aan

Wil je een hypotheek voor ondernemers aanvragen? Dan is het verstandig om vooraf goed te weten welke mogelijkheden er zijn. Er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar je als zelfstandig ondernemer aan moet voldoen voordat je een hypotheek kunt krijgen voor een koopwoning. Het is daarom van belang dat je jezelf goed voorbereid op de aanvraag, zodat je de juiste documenten al klaar hebt liggen en jouw aanvraag sneller rond is. Maar waar kun je dan allemaal aan denken tijdens de aanvraag? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij je goed voorbereid en de aanvraag in kunt dienen. 

 

Ga in gesprek met een hypotheekadviseur 

Voordat je een hypotheek voor ondernemers aan kunt vragen, is het goed om met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Deze adviseur heeft een goed beeld van de huidige woningmarkt en de mogelijkheden die er bestaan op het gebied van een hypotheek. Er zijn namelijk een groot aantal opties mogelijk, alleen zul je als zelfstandig ondernemer toch vaker op een afwijzing stuiten. Door samen met de adviseur te bekijken wat er mogelijk is aan de hand van jouw situatie, heb je sneller een goed voorstel liggen. Daarnaast biedt dit ook al extra zekerheid voor de hypotheekverstrekkers, waardoor de kans groter is dat jij de goedkeuring krijgt. 

 

Documenten klaarleggen voor de aanvraag 

Bij een hypotheek voor ondernemers is het ook belangrijk dat je de juiste documenten klaar hebt liggen. Een van de belangrijkste documenten is jouw administratie. Je hebt namelijk de jaarcijfers van de laatste drie boekjaren nodig, waarmee je aantoont dat er voldoende inkomen gegenereerd is om aan de maandelijkse aflossing te voldoen. In sommige gevallen zal een hypotheekverstrekker nog om een extra inkomensverklaring vragen. Deze kun je op laten stellen door een extern bedrijf. Houd er wel rekening mee dat dit ook weer extra kosten met zich meebrengt. Aan de hand van de documenten kan de hypotheekverstrekker echter wel een betere keuze maken. 

 

Zelf de mogelijkheden goed vergelijken

Je kunt zelf ook al rondkijken wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek voor ondernemers. Hiervoor kun je niet alleen bij jouw eigen bank kijken, maar kunt ook uitwijken naar andere hypotheekverstrekkers. Daarbij kun je ook al meerdere berekeningen maken, zodat je weet aan welke hoogte van de hypotheek je kunt denken en van hieruit ook al gerichter kunt kijken naar een nieuwe woning. De mogelijkheden voor zelfstandig ondernemers zijn er, zolang jij je maar overal op voorbereid hebt en de documenten gereed maakt voor de aanvraag. 

 

Tip: FinaForte.nl