Vereniging berk
Image default
Financieel

Een crematie organiseren in Venlo als je uit Duitsland komt

Voor overledenen uit Duitsland kan de uitvaartverzorger crematies organiseren in Nederland, vooral in Venlo. Crematie in Nederland heeft als voordeel dat je de urn binnen een maand na de crematie mee naar huis kunt nemen, zodat het in het bezit blijft van de nabestaanden. Door te kiezen voor een goede begrafenisverzekering kun je er zeker van zijn dat bijna alle kosten gedekt zijn

Dit is helaas in Duitsland om juridische redenen onmogelijk. De uitvaartverzorger neemt de overdracht van de overledene over aan het crematorium in Venlo, waar in mijn aanwezigheid een onmiddellijke crematie plaatsvindt, zonder herdenking.

De crematie kan geregeld worden zoals jij wil

Natuurlijk kun jij ook daar zijn als je dat wilt. Er is echter ook de mogelijkheid van een viering van de crematie, die dan in het crematorium zelf kan plaatsvinden en ongeveer 45 minuten duurt. Hiermee kunt u de overledene herdenken met muziek, een overlijdensadvertentie, een gebed of iets dergelijks, en de uitvaartverzorger is blij om je te adviseren.

Ook voor voorbereidende gesprekken kan men een uitvaartverzorger raadplegen, als iemand zijn wensen en beslissingen tijdens zijn leven wil overbrengen. In geval van overlijden en de gewenste crematie kunt u de uitvaartverzorger 24 uur per dag, 24 uur per dag bereiken voor hulp, vooral telefonisch. De uitvaartzorger kan u dan over veel noodzakelijke en mogelijke dingen informeren en een afspraak maken bij het crematorium in Venlo.

De crematie, hoe gaat dit in zijn werk?

De kist wordt naar de ovenruimte getransporteerd. De kachel heeft een temperatuur van 800 graden wanneer de kist wordt geplaatst. Op de kist staat een genummerde vuurvaste identiteitssteen.

Dit voorkomt latere verwarring van asresten. Het verbrandingsproces, dat ongeveer een uur duurt, gaat op zo’n manier verder dat de stoffelijke resten niet worden aangeraakt door de brandstofvlam, maar door de gloeiende lucht om zelfontbrandend te worden. Na het verbranden van de as (ongeveer 3 kg) wordt zorgvuldig verzameld in een urn. Deze urn ligt tijdelijk begraven in de algemene nis, een speciale ruimte in het crematorium.

Wat gebeurt er met het as na de crematie?

  • De as blijft een maand in de woonkamer van het crematorium. Deze kamer is niet vrij toegankelijk.
  • De begrafenis in de urnenkamer kan voor een langere periode dan een jaar plaatsvinden, maar is altijd een voorlopige vaststelling.

 

https://uitvaartpolis-online.com