Vereniging berk
Image default
Financieel

Belangrijke zaken voor het aanvragen van een persoonlijke lening

Je kunt voortaan op tal van manieren geld lenen. Een manier om geld te lenen is middels de persoonlijke lening welke wordt verstrekt door de bank of een financiële instelling. Hieronder zullen we alle belangrijke zaken omtrent de persoonlijke lening met je bespreken. Mis dit niet en lees het voordat je een persoonlijke lening aanvraagt.

Hoe zit een persoonlijke lening precies in elkaar?

Krediet kent vele vormen, waaronder creditcards , hypotheken, autoleningen , aankoopfinanciering in de tijd en persoonlijke leningen . Elk type krediet dient een bepaald doel voor een doel dat u mogelijk heeft, of het nu gaat om het kopen van een huis of auto, of om u in staat te stellen een grote uitgave op te splitsen in meer beheersbare maandelijkse betalingen.

Een persoonlijke lening is een vorm van krediet die u kan helpen bij het maken van een grote aankoop of het consolideren van schulden met hoge rente. Omdat persoonlijke leningen doorgaans lagere rentetarieven hebben dan creditcards, kunnen ze worden gebruikt om meerdere creditcardschulden te consolideren in een enkele, goedkopere maandelijkse betaling.

Krediet kan een krachtig financieel instrument zijn, maar het afsluiten van een lening is een serieuze verantwoordelijkheid. Voordat u besluit om een ​​persoonlijke lening aan te vragen, is het belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen die uw unieke kredietfoto kunnen beïnvloeden.

De persoonlijke lening, wat is het?

Wanneer u een persoonlijke lening aanvraagt, vraagt ​​u om een ​​bepaald bedrag te lenen van een lening verstrekkende instelling zoals een bank of een financiële instelling als DEFAM. Hoewel geld van een hypotheek moet worden gebruikt om een ​​huis te betalen en je een autolening krijgt om een ​​auto te kopen, kan een persoonlijke lening voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

U kunt een persoonlijke lening aanvragen om onderwijs of medische kosten te betalen, om een ​​groot huishoudelijk artikel zoals een nieuwe oven of apparaat aan te schaffen, of om de schuld te consolideren.

Het terugbetalen van een persoonlijke lening is anders dan het terugbetalen van creditcardschulden. Met een persoonlijke lening betaalt u vaste bedragen over een bepaalde periode totdat de schuld volledig is terugbetaald.

Meeste voorkomende gestelde voorwaarden bij een persoonlijke lening

Voordat u een persoonlijke lening aanvraagt, moet u een aantal algemene voorwaarden voor leningen kennen. We hebben deze dan ook hieronder nauwkeurig voor je besproken. Mis dit niet en ben van deze voorwaarden op de hoogte voordat je een persoonlijke lening afsluit.

Het leenbedrag

 Dit is het bedrag dat u leent. Als u bijvoorbeeld een persoonlijke lening van € 10.000 aanvraagt, is dat bedrag de hoofdsom. Wanneer de geldschieter de rente berekent die zij u in rekening zullen brengen, baseren ze hun berekening op de hoofdsom die u verschuldigd bent. Terwijl u doorgaat met het aflossen van een persoonlijke lening, neemt de hoofdsom af.

Rente van de persoonlijke lening

Wanneer u een persoonlijke lening afsluit, stemt u ermee in uw schuld met rente terug te betalen, wat in wezen de “kosten” van de geldschieter zijn om u in staat te stellen hun geld te gebruiken en het in de loop van de tijd terug te betalen. U betaalt een maandelijkse rentekosten naast het deel van uw betaling dat gaat naar vermindering van de hoofdsom. Rente wordt meestal uitgedrukt als een percentage.

Het JKP, verplicht bij wet

JKP staat voor “jaarlijks kosten percentage.” Wanneer u een lening afsluit, zal de kredietgever, naast de rente, doorgaans kosten in rekening brengen voor het verstrekken van de lening. JKP neemt zowel uw rentetarief als eventuele kosten van de uitlener op om u een beter beeld te geven van de werkelijke kosten van uw lening. Het vergelijken van Jaarlijkse kosten percentages is een goede manier om de betaalbaarheid en waarde van verschillende persoonlijke leningen te vergelijken.

De looptijd van je persoonlijke lening

Het aantal maanden dat u de lening moet terugbetalen wordt de looptijd genoemd. Wanneer een geldschieter uw persoonlijke lening aanvraag goedkeurt, zullen zij u informeren over het rentepercentage en de looptijd die zij aanbieden.

Terugbetalen in maandelijkse termijnen

Maandelijkse betaling – Elke maand gedurende de looptijd bent u een maandelijkse betaling verschuldigd aan de kredietgever. Deze betaling omvat geld voor het afbetalen van de hoofdsom van het bedrag dat u verschuldigd bent, evenals een deel van de totale rente die u verschuldigd bent over de looptijd van de lening.

Persoonlijke lening zonder onderpand

Persoonlijke leningen zijn vaak ongedekte leningen, wat betekent dat u geen onderpand voor hen hoeft op te zetten. Met een huis of auto lening, het onroerend goed dat u koopt fungeert als onderpand voor de kredietgever. Een persoonlijke lening wordt meestal alleen ondersteund door de goede kredietwaardigheid van de kredietnemer of mede-ondertekenaar.

Sommige kredietverstrekkers bieden echter beveiligde persoonlijke leningen aan, waarvoor onderpand vereist is en die betere rentetarieven kunnen bieden dan een ongedekte lening.

https://vergelijk-gratis.nl/