Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Handig tips en adviezen

Ben je zwanger? Dan is het verstandig om naast het aanschaffen van de juiste benodigdheden belangrijke tips en adviezen van verloskundigen op te volgen. Je hoort veel fabels, dus het is altijd verstandig om te luisteren naar de tips en adviezen die je verloskundige je geeft. Je wilt natuurlijk het beste voor jezelf en je ongeboren kindje. Er zijn een hoop tips en tricks die je verder helpen. Daar vertellen we je natuurlijk graag meer over. Doe er je voordeel mee!

De gezondheid van kind en moeder

Om te zorgen voor de beste gezondheid voor moeder en kind, is goede voeding van zeer groot belang. Zolang je goed en gevarieerd eet, is het niet nodig om een voedingssupplement te slikken. Eet veel koolhydraten, zoals brood, granen en rijst. Maar ook genoeg groente en fruit, water en verschillende melkproducten, vis en kip. Maar wat kun je het best niet eten, of wat moet je doen?

  • Eet geen lever en eet weinig leverworst en paté
  • Eet geen rauw vlees
  • Was de groenten goed
  • Eet geen producten waar rauwe melk in verwerkt is
  • Eet geen salades die kant en klaar zij, rauwe vis en schaaldieren, groentes die niet gewassen zijn en producten die 12 uur voor het eten bereid zijn.

Wist jij dit allemaal al?

Wist je dat je de kattenbak niet zelf mag verschonen als je zwanger bent? Dat kun je de papa het best laten doen, want de kattenontlasting is slecht voor de gezondheid van je ongeboren kindje. Daarnaast moet je terughoudend zijn en mag je absoluut niet roken. Voor het gebruik van alcohol geldt hetzelfde. Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken voor zowel moeder als kind. Wil je meer weten, bijvoorbeeld over het waar en hoe? Neem dan een kijkje op de website van een professionele verloskundigenpraktijk zoals De Bakermolen.

https://www.debakermolen.nl/