Vereniging berk
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je beter kopen? Een wasdroog combinatie of toch een condensdroger?

De 21e eeuw heeft een aantal geweldige technologische ontwikkelingen doorgemaakt en de wasruimte is niet achtergelaten. Het combineren van wassen en drogen in één apparaat klinkt als het ultieme gemak bij het wassen. In gaan de vuile kleren en uit komen de droge, schone en frisse kleren! En het beste is dat de meeste compact genoeg zijn om onder een keukenbank te zitten. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Nou … dat komt omdat het soms is. Tegenwoordig kun je namelijk kiezen voor Miele condensdrogers of heb je de beschikking uit diverse andere merken zoals een Zanussi condensdroger die ook populair is geworden in Nederland.

Studies en recensies overal op internet hebben aangetoond dat deze machines vaak niet kunnen voldoen aan de prestaties van hun afzonderlijke tegenhangers. Hoewel de wasprestaties vergelijkbaar zijn met voorladers, laat de droogfunctie van een combinatiemachine vaak veel te wensen over. Staat u op het punt om de ene of de andere te kopen? Nou, laten we eens kijken naar de voors en tegens van het kopen van een wasmachine-droger combinatie.

Pros van een wasdroger en condensdroger

De wasprestaties komen grofweg overeen met die van een vergelijkbare stand-alone wasmachine, vooral in vergelijking met een wasmachine aan de voorzijde. Natuurlijke wascapsules zullen perfect werken op dit type machine, net als de meeste soorten vloeibare wasmiddelen van het merk, waspoeder en natuurlijke wasmiddelen.

U bespaart ruimte op twee verschillende apparaten. Een combi-was-droogcombinatie neemt vanzelfsprekend de helft van de ruimte in van afzonderlijke apparaten .

U kunt de was- of droogfunctie afzonderlijk gebruiken; ze hoeven niet te worden gecombineerd. Als u liever fijne kledingstukken of babykleren met de hand wast en ze vervolgens in uw machine laat drogen, kan dat. Hetzelfde als je liever je kleren op elke cyclus in de wasmachine wast en ze vervolgens aan de lucht laat drogen.

Inkoop- en bedrijfskosten zijn ongeveer gelijk aan het bezit van een afzonderlijke voorladingswasmachine en condensatiedroger. De hoeveelheid energie die wordt verbruikt bij het gebruik van op of op de andere zal hetzelfde zijn.

Cons van een condensdroger of wasdroogmachine

De droger kan slechts ongeveer de helft van de capaciteit van de wasmachine drogen. Dus als je een grote hoeveelheid babykleren of winterkleren hebt gewassen, moet je ze in twee verschillende cycli drogen.

Ze kunnen een duizelingwekkende hoeveelheid water gebruiken om te drogen – tot 210 nesten op sommige machines – omdat het condensatormechanisme van de droger water uit de kraan gebruikt voor koeling. Dit komt bovenop het water dat wordt gebruikt voor het wassen. Dus het kan gezegd worden dat ze erg verspilling van water zijn.

Er zijn nu warmtepomp-wasdroogcombinaties beschikbaar die geen water gebruiken om te drogen, maar hun kosten zijn behoorlijk hoog.

Te veel tijd! Een gecombineerde was- en droogcyclus duurt lang, van drie tot meer dan zes uur. Maakt niet uit of u het beste wasmiddel gebruikt, uw cyclus is nog steeds extreem lang.

Onderzoeken tonen aan dat wasdroogcombinaties het minst betrouwbare wasapparaat zijn en 22% van de eigenaren ondervond een groot probleem met hun machine. Eigenaars van dit soort machines hadden ook een aanzienlijk lagere eigenaarstevredenheid dan eigenaars van voorladers en toplovers.

https://witgoedland.net/condensdroger/