Vereniging berk
Image default
Zorg

Zorgboerderij in de buurt van Dordrecht: dagbesteding op het platteland

Zoekt u naar een plek waar dagbesteding op een zorgboerderij in de regio Dordrecht wordt aangeboden? Dan zal zorgboerderij de Bernerboefjes u wellicht aanspreken. Dit boerenbedrijf is gelegen net buiten Groot-Ammers en biedt een rustige, landelijke omgeving met weinig verkeer rondom de boerderij. Hier wordt op doordeweekse dagen dagbesteding aangeboden voor mensen met een beperking die kan variëren van dementie tot autisme. Doordat er heel veel verschillende activiteiten mogelijk zijn is er altijd een activiteit die zal aansluiten bij de specifieke wensen en mogelijkheden van de cliënten.

Wat is er te doen?

Een groot deel van de activiteiten op de zorgboerderij in regio Dordrecht draait om de dieren. Zo zijn er koeien, katten, honden, konijnen, kippen en vaak kalfjes op deze boerderij. Al deze dieren worden verzorgd en daar mogen de cliënten bij helpen. Van het melken en het voeren van de koeien tot het trainen van de honden. Ook mag er geknuffeld worden. Bijvoorbeeld met de konijnen. Naast het verzorgen van de dieren die op de boerderij leven worden er meer activiteiten aangeboden. Zo mogen cliënten zelf fruit en groente planten in de moestuin. Ook appelmoes maken behoort tot de mogelijkheden, net als iets lekkers bakken in de keuken. Verder is er altijd de mogelijkheid tot een uitje in de omgeving, knutselen of een spelletje met andere cliënten of de begeleiding.

Wat mag u verder verwachten?

De begeleiding op deze zorgboerderij in regio Dordrecht is deskundig en daarnaast vriendelijk en geduldig. Begeleiders zorgen voor persoonlijke aandacht en moedigen eigen initiatief en het zelf ontdekken van de activiteiten aan. Op Zorgboerderij de Bernerboefjes richt het personeel zich er dan ook op om de zelfstandigheid van de cliënten te vergroten. Dit maakt deze zorgboerderij ook een nuttige plek voor cliënten die zichzelf willen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Wilt u als naaste of verzorger meer weten over het aanbod aan activiteiten en de openingsdagen en tijden, bezoek dan eens de website van deze zorgboerderij in regio Dordrecht. 

http://www.bernerboefjes.nl