Vereniging berk
Image default
Zorg

Hoe het autisme belevingscircuit je helpt autisme te begrijpen

Heb je wel eens gehoord van het autisme belevingscircuit? Mensen met autisme beleven de wereld op een andere wijze. Ongeveer 200.000 mensen binnen Nederland hebben een vorm van autisme. Autisme is meer een verzamelnaam waarbij de een kwetsbaarder is op een bepaald gebied dan op andere gebieden (bijvoorbeeld de omgang met andere personen). Alhoewel er 200.000 mensen binnen Nederland zijn met een vorm van autisme houdt dit logischerwijs in dat er vele personen in de omgeving van een persoon met autisme zijn die hiermee dienen om te gaan. Dit kan soms best een uitdaging zijn want de belevingswereld van een persoon met autisme kan anders zijn dan bij anderen. Het autisme belevingscircuit helpt je mensen met autisme beter te begrijpen.

Het autisme belevingscircuit kan jou helpen

Ieder persoon met autisme is uniek. Alhoewel er overlappende kenmerken kunnen zijn, is autisme te zien als een spectrum. Iedere vorm van autisme is uniek. Toch is het goed mogelijk om de belevingswereld van mensen met autisme beter te leren kennen dankzij het autisme belevingscircuit. Deze cursus, die gegeven wordt door BijdeHand Zorg, helpt je autisme te begrijpen om zo beter in staat te zijn hen te begeleiden. Mensen met autisme lopen soms tegen muren op. De een heeft problemen in de sociale omgang, de ander kan niet goed omgaan met verandering. Helaas hebben mensen hier niet altijd begrip voor. Het autisme belevingscircuit laat je zien hoe het is om in hun schoenen te staan. Je leert de problemen herkennen waardoor je meer empathie hebt voor mensen met autisme.

Het belang van cognitie

We realiseren het ons niet altijd maar onze cognitieve vaardigheden en zintuigen geven op diverse manieren kleur aan ons leven. Voor mensen bij wie een of enkele cognitieve vaardigheden minder goed of anders werken, is dit dan ook een flinke aanpassing. Dankzij het autisme belevingscircuit snap je hoe cognitie en waarnemingen interacteren.

https://bijdehandzorg.nl/