Vereniging berk
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Paramaribo?

Wil je op vakantie naar Suriname, ga dan eens naar Paramaribo. Suriname was vroeger van Nederland en heeft een rijke geschiedenis.. Als je van de zon houdt is vakantie in Paramaribo perfect voor jou. Het is er namelijk het hele jaar lekker warm. Het regent echter wel veel omdat Suriname een tropisch klimaat heeft. Er zijn ook een paar bekende Surinamers in Nederland. Zij gaan ook vaak op vakantie naar Paramaribo. In Paramaribo spreekt men Surinaams. Sommige Surinamers spreken ook Nederlands.

Wat kan je doen in Paramaribo?

Je kan op vakantie in Paramaribo lekker naar het strand, en ook lekker shoppen in het centrum. Je kan ook een van de vele musea in Paramaribo bezoeken. Er zijn veel musea in Paramaribo. Er is het Surinaams museum, het maritiem museum, het kindermuseum, het openluchtmuseum, de nationale kunstbeurs, de Hal en de KuS, deze laatste is een kunstgalerie. Er zijn ook veel monumenten die je kan bezoek op vakantie in Paramaribo. Er is het standbeeld van Kwakoe, het Hele Stone Monument, het Dankbaarheidsmonument en het Monument van de Revolutie. Op vakantie in Paramaribo kan je ook naar Paramaribo Zoo. In de dierentuin zijn panters, krokodillen, apen, struisvogels, slangen, pinguïns en herten. Net als in Nederland is er in Suriname een avond vierdaagse. Deze wordt gelopen in april. Tijdens de vierdaagse zijn veel mensen verkleed omdat de vierdaagse verband houdt met carnaval.

Wat kan je eten in Paramaribo?

In Paramaribo ook heel lekker eten. Een paar bekende Surinaamse gerechten die je kan eten als je op vakantie in Paramaribo bent zijn Roti, pom, bruine bonen, pindasoep, cassavesoep, heri heri, saoto soep, Surinaamse bami en bakabana. Dit laatste gerecht wordt gemaakt van bakbananen, die zijn er in grote aantallen te vinden in Suriname. Bakabana moet je zeker proeven als je op vakantie bent in Paramaribo.