Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Tips voor uren bijhouden op werk

Het kan soms lastig zijn om zo accuraat mogelijk gewerkte uren te noteren. Dit komt doordat de kleine werkzaamheden vaak niet geregistreerd worden, omdat vaak gedacht wordt dat het toch niet veel tijd in beslag neemt. Toch kunnen dit soort kleine dingetjes na verloop van tijd veel meer tijd in beslag nemen dan je misschien zou denken. Er zijn verschillende tips om uren bijhouden een stuk makkelijker te maken.

 

Registreer overuren

Het is een slim idee om niet alleen de uren dat de werknemer op kantoor aanwezig had moeten zijn te registreren, maar ook de uren die daadwerkelijk gewerkt zijn. Als je op basis van deze informatie je overuren uitbetalen, maar ook in de gaten houden of er niet teveel wordt overgewerkt.

 

Verlof en verzuim registreren

Naast de gewerkte uren en ook de overuren is het van belang om goed bij te houden of er veel verlof of verzuim uren worden geregistreerd. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoeveel er wordt verzuimd is het handig dit op precies dezelfde manier te noteren als bij de geregistreerde werkuren.

 

Uren bijhouden met een app

Door gebruik te maken van een bepaald soort app is het voor zowel werknemer als werkgever eens stuk makkelijker om inzicht te verkrijgen van alle uren. Uren bijhouden is iets wat secuur moet gebeuren en hoe je langer je het laat liggen, hoe slordiger het wordt ingevuld. Als werkgever heb je baat bij uren bijhouden, je weet precies wat je werknemers doen en hoelang ze erover doen. Hier kan dan weer slim op worden ingespeeld.

 

https://keeping.nl/urenregistratie-app