Vereniging berk
Image default
Sport

Welke Tennisarm klachten zijn er?

Bij het oefenen van sporten of een baan hebben waarbij je veel met je armen en handen in beweging bent, kun je natuurlijk wel eens een vervelende blessure oplopen. Zeker bij het beoefenen van de sport tennis of handbal. Als kapster bijvoorbeeld kun je ook sneller een blessure oplopen omdat je veel met je handen aan het werk bent. Soms kun je wel eens zo geconcentreerd zijn op het gene wat je doet zonder bij de handeling na te denken en dat kan een tennisarm bezorgen. 

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm loop je op wanneer je een bepaalde beweging of handeling uitvoert op een onjuiste manier. Wanneer je dit te lang volhoud kun je een tennisarm oplopen. De tennisarm is een hele vervelende blessure die soms wel maanden kan aanhouden. Daarom is het goed om te weten wat het precies is en hoe je hier het snelste vanaf komt. 

Wanneer een tennisarm ontstaat, zijn er scheurtjes in de pezen bij de elleboog ontstaan. Dit komt doordat je een verkeerde beweging maakt die te vaak herhaalt word. Die pezen kunnen daar niet tegen en daardoor ontstaan er scheurtjes. Er komen veel verschillende vervelende tennisarm klachten bij kijken. Hieronder zet ik er een aantal onder elkaar:

  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog

  • Pijn die doorstraalt naar onderarm, hand of pols

  • Kracht verlies in de hand

  • Bovenhands tillen doet pijn

  • Hand omhoog buigen doet pijn

  • Onderarm naar buiten draaien doet pijn

Wat kan ik doen met een tennisarm?

De tennisarm zorgt natuurlijk voor veel pijn en daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Als je nog niet helemaal zeker weet of je een tennisarm hebt, ga dan eerst langs een dokter. Wanneer er zeker sprake is van een tennisarm, kun je het beste langsgaan bij een chiropractor. De chiropractor kan met manuele therapie de tennisarm klachten sneller genezen.