Vereniging berk
Image default
Sport

De hipste sport van 2022: Padel

De hipste sport van 2022: Padel

Padel is de nieuwste en hipste sport, maar wat kost een racket? padelrackets onder de €100 zijn vaak al meer als voldoende om kennis te maken met de sport. Daarnaast kun je hier ook gewoon wedstrijden mee spelen, want het is geen wegwerp racket. Bij de aankoop van een racket is belangrijk om op het gewicht te letten. Het beste kun je een racket kopen wat niet zwaarder is als 400 gram, maar 300 gram is nog beter. Daarnaast is het ook belangrijk dat je duurzaam denkt. Want bijna iedereen die aan de sport begint blijft het spelen en dan is een goed racket onmisbaar. 

Fiber en Carbon zijn 2 materialen die jarenlang mee kunnen gaan, dus dat is altijd een aanrader. Ook het slagdeel is belangrijk. Zo is het voor beginners aan te raden om een oversized model te nemen en voor de wat ervaren mensen eentje met EVA schuim. EVA schuim is materiaal wat je meer grip en controle over de bal geeft. Daarnaast heb je ook te maken met gevoel. Koop altijd een racket wat lekker in de hand ligt.

De gezondheidsvoordelen van deze nieuwe sport

De sport padel heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Zo kan het zowiezo al geen kwaad om te sporten, want dit is goed voor je conditie. Bovendien heeft het ook voordelen voor je hart en bloedvaten. Je kunt deze sport met tennis vergelijken en daarvan is bewezen dat je minder kans op hart- en vaatziekten loopt. Daarnaast is het ook nog eens goed voor verschillende cholesterolwaarde. Ook verlaagt deze sport kans op diabetes ook wel bekend als suikerziekte. Daarnaast is het zowiezo verstandig om te sporten zodat je spieren en botten sterker worden. Je hoeft er geen krachtpatser van te worden, maar het is altijd fijn om goede botten te hebben. 

Op latere leeftijd zul je hier nog steeds van profiteren, want dan kan het snel achteruit gaan, maar bij een sporter niet snel. Ook het uithoudingsvermogen verbeter je aanzienlijk en daardoor ga je beter in je vel zitten. Ook bouw je weerstand op door te sporten. Je kunt deze sport binnen en buiten doen. Echter geven buitensporten meer gezondheidsvoordelen als binnensporten. Als laatste pluspunt heb je dan nog het reactievermogen en evenwicht wat verbeterd. Dit is iets waar niet veel mensen bij stilstaan, maar toch erg belangrijk is,

Zijn er spelregels?

Veel mensen denken dat je bij padel geen regels hebt, maar dat is niet waar. De bal mag weliswaar 1 keer stuiteren op de grond, maar echt niet vaker. Als hij 2 of meer keer stuiterd dan is er een punt voor de tegenstander. Net als bij tennis verdien je 15 punten met iedere winnende bal. Echter moet je 6 games winnen voordat je een set op je naam hebt staan. Het lijkt alsof dit spel dan langer duurt, maar dat is niet altijd waar. Na 2 sets is er namelijk een winnaar en het duurt ongeveer even lang als een potje tennis.