Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Dingen die je kunt doen in Delft

Delft mag je gerust een parel noemen. De stad barst van de historie en alleen al een wandeling door de stad is de moeite waard. Met de volgde tips maak je je uitstapje net iets leuker.

Escape stadswandeling

Wil je een next-level stadswandeling? In Delft kun je een escape wandeling maken. Hetzelfde principe als een escape room, maar dan lekker in de buitenlucht. Tijdens deze wandeling kruip je in de huid van Balthazar, de mand die Willem van Oranje vermoordde. Zorg dat je er tijdens je ontsnappingstocht beter vanaf komt dan Balthazar…

Prinsenhof

Als je hebt opgelet tijdens de geschiedenis, weet je wat hier gebeurd is; Vader des Vaderlands Willem van Oranje werd hier, in zijn eigen woning, vermoord. Tegenwoordig is er een museum in dit gebouw. Kom je uit de stad en heb je het grofvuil in Delft weg gebracht? Dan kun je elke eerste zondag van de maand het museum gratis bezoeken.

Vlooienmarkt

Elke zondag is er rond de grachten een vlooienmarkt. Er zijn meer dan 160 kraampjes die je kunt bezoeken. Mocht je uitgekeken zijn op musea, dan kun je hier op jacht naar bijzondere spullen. De markt is geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Royal vegetarisch diner bij het Konings Huys

Deze ‘koninklijke’ tent is niet van de vleespasteien of kaviaar, maar van stevige gerechten als boterhammen en burgers. Uitermate geschikt als je na een lange dag klussen het grofvuil in Delft hebt opgeruimd. Voor vegetariërs is er ook keuze uit gerechten met groenten en kaas. Sla ook de cheesecake een de chocolade triffle niet over.

Vermeer centrum Delft

In dit centrum kun je tientallen replica’s van de bekende schilder Johannes Vermeer bekijken. Ook kun je een film bekijken over Delft in de 17e eeuw. Op de multitouchtafel vind je nog meer informatie over ouder tekeningen en schilderijen en over het persoonlijke leven van Johannes Vermeer. Je kunt er experimenteren met camera obscura en kleur zoals de befaamde meester dat zelf deed.

Eten bij café Het Walletje

In dit schattige café kun je neerploffen voor een lekkere lunch. Ga voor een borrelplank of ga meteen voor chocoladetaart met ijs of stoofpeertjes met een bol kaneelijs. Er is ook voldoende keuze uit alcoholische dranken, dus reden genoeg om met je vrienden te wijnen, wijnen, wijnen.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-delft/