Vereniging berk
Image default
Bedrijven

Welke sportoordopjes kies ik?

Wanneer je opzoek bent naar sportoordopjes valt of staat de keuze voor een specifiek soort vaak bij het type sport wat je beoefent. Soms zijn oortjes met draad handiger, maar in veel gevallen zijn juist draadloze oordopjes ideaal.

Welke bewegingen maak je tijdens het sporten?

Bij de aanschaf van hardloop/ sport oordopjes kijk je dus niet alleen naar de geluidskwaliteit van oordopjes, maar ook naar je bewegingen. Volstaan sport oortjes met draad? Meestal ben je dan voordeliger uit, wat dus echt een afweging is. Maar ook let je op het draagcomfort; zitten zij lekker en vallen ze niet gemakkelijk uit? Zijn ze eenvoudig te bedienen en hoe is de geluidsbeleving? Soms wil je dat je oortjes waterproof zijn, of vochtbestendig. Allemaal aspecten om rekening mee te houden.

Waar let je op bij het kopen van sport oordopjes?

Ga je allereerst voor oordopjes, of kies je een echte koptelefoon? Koptelefoons hebben de laatste jaren aan terrein gewonnen, de geluidsbeleving is net wat intenser dan bij oortjes het geval is, maar ook het design is gewoon mooi. Kies je voor oordopjes, lees je dan in over de beste oordopjes voor het sporten, zodat je echt een volwaardige keuze kunt maken.

Houd de volgende aandachtspunten in gedachten bij aankoop van sport oordopjes:

  • Wat is de batterijduur en hoe lang moeten de batterijen minimaal meegaan?
  • Kun je telefoongesprekken voeren via de oortjes en hoe gemakkelijk werkt dit?
  • Zijn de oordopjes weersbestendig?
  • Zijn de oordopjes gemakkelijk te klemmen in of aan het oor?
  • Is het geluidsniveau te regelen van de oordopjes?
  • Is de prijs/ kwaliteitverhouding in orde? Met andere woorden: wat ontvang je voor je geld?
  • Bieden de oordopjes een noise cancelling functie?

Nois cancelling, voor optimaal luistercomfort

Noise cancelling is een functie die ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden zo veel mogelijk gedempt worden. Het kan natuurlijk behoorlijk vervelend worden wanneer omgevingsgeluiden de overhand nemen terwijl jij iets luistert via je oordopjes. Dankzij de noise cancelling functie sluit je ruis en andere omgevingsgeluiden vrijwel uit. Let er uiteraard op waar je dit doet. Omgevingsgeluiden kunnen natuurlijk ook nuttig zijn en je waarschuwen voor bepaald naderend verkeer. Vooral binnenshuis is het heerlijk om je noise cancelling in te schakelen!