Vereniging berk
Image default
Sport

Erkend yoga docent worden?

Heb je altijd al een passie gehad voor yoga en gedroomd om jouw passie over te brengen naar andere? Dan is de opleiding Yoga Alliance wellicht wat voor jou! Waarom? Dat leggen we je in deze blog verder uit. Hier vertellen we over de huidige maatschappij, wat de opleiding inhoudt en wat je ermee kan doen. 

Toenemende populariteit yoga

In een korte tijd is yoga razend populair geworden. Yogascholen schieten als paddenstoelen uit de grond en steeds meer mensen, van jong tot oud, hebben de behoefte gekregen om yogalessen te volgen. Maar waarom is er opeens zo’n grote fascinatie voor yoga en wat zegt dat over de tijd waarin we leven?

Drukke maatschappij

We leven momenteel in een maatschappij waarin we constant bezig (moeten) zijn. We springen van hot naar her, deadlines die we moeten halen en dan hebben we het nog niet eens gehad over prestatiedruk. Daarnaast voelen we ook steeds meer druk in ons privé leven. Van sociale contacten tot aan sporten, we blijven maar door gaan. We zien ‘druk zijn’ als een soort statussymbool maar voor wie proberen we ons nou eigenlijk te bewijzen? 

Het is juist zo ontzettend belangrijk en waardevol om even stil te staan, te herstellen en aandacht aan jezelf te geven. En dat is het moment waarin jij mensen te hulp schiet met jouw kennis en passie voor yoga. Lijk je dat nou echt geweldig? Lees dan snel verder! Wat is Yoga Alliance? Sport&People staat bekend als dé fitness opleider van Nederland en is één van de weinige erkende Yoga Alliance opleidingsinstituten. Yoga Alliance is een wereldwijde maatstaf, ook wel ‘de gouden standaard’ onder yogaopleidingen genoemd.

Yoga

Wat houdt de opleiding precies in?

De Yoga Alliance opleiding is een 200 uur durende online yoga opleiding waarin alle belangrijke basiselementen worden besproken om een volwaardig yogadocent te worden. Je leert onder andere verschillende meditatietechnieken, diepgaande leerervaring over de anatomie van het lichaam en fysiologie en een stukje coaching om de ultieme yoga begeleiding te kunnen bieden. De opleiding wordt online gegeven en elke sessie begint met een video waarin inspirerende yoga instructeurs, die jou yogakennis gaan bijbrengen op verschillende vlakken. Het is een uniek online trainingsplatform die jou klaarstoomt om een ervaren yogadocent te worden, geheel op eigen tempo. Daarnaast wordt de opleiding in het Engels gegeven. Het is dus wel belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst.

En dan?

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een internationaal erkend RYT-200 diploma. Dit betekent dat je in Nederland, maar ook wereldwijd les mag geven als yogadocent. RYT staat voor Registered Yoga Teacher en het geeft aan dat de opleiding is erkend door Yoga Alliance. Het cijfer geeft het aantal trainingsuren aan.