Vereniging berk
Image default
Mode en Kleding

Het passen en onderhouden van je Birckenstocks

Birkenstock dames en heren zijn zo ontworpen dat ze ruim zijn; als je ze voor het eerst op je sandalen past, kunnen ze groot aanvoelen. De meeste mensen vinden het prima om regelmatig te passen, maar als je voet zijwaarts beweegt als je loopt en het verstellen van de band niet helpt, kun je misschien beter een smalle pasvorm krijgen.

Om de breedte van een paar dat je al hebt te controleren, kun je de pasvorm zien door het voetbed te inspecteren waar er een klein beeld van een voet is. Als de voet is opgevuld, is de schoen een smalle pasvorm; als de voet slechts een omtrek heeft, is het een normale pasvorm. Ook eindigen alle voorraadcodes voor smalle pasvormen met 3.

Hoe maak ik mijn Birkenstock schoon?
Het voetbed schoonmaken: Birkenstock produceert een speciale voetbedreiniger voor de kurkvoetbedden, die alleen nodig zou moeten zijn voor zware schoonmaakwerkzaamheden. Het is ook de moeite waard om er rekening mee te houden dat hun kurkvoetbedden voorzien zijn van een lichte coating van kurkafdichting die voorkomt dat ze uitdrogen. Wanneer de kurk er niet meer glimmend uitziet, moet je een dunne laag kurkkit op het voetbed aanbrengen.

Het schoonmaken van de bovendelen: Voordat je je nieuwe schoenen draagt, raden we aan om alle suède, nubuk en lederen bovendelen en na elke reiniging te voorzien van een water- en vlekkenbeschermer. Een commerciële suède-reiniger moet worden gebruikt om hardnekkige plekken te verwijderen. Je kunt je suède bovendeel ook fris houden met een suèdeborstel. Maak het nubuckleer schoon en laat het weer opleven met een nubuckblok. Voor het reinigen van glad leer gebruik je gewoon een zachte droge doek. Veeg Birko Flor, Birkibuc en andere synthetische bovendelen schoon met een vochtige doek.