Vereniging berk
Image default
Sport

Kan zwemmen mij beter laten hardlopen?

Zwemmen is geweldig om te hardlopen om een ​​aantal redenen, zoals het herstellen van een hardloop- of impactblessure, het proberen om je aerobe capaciteit te vergroten of gewoon op zoek te gaan naar verschillende soorten training.

Wat zijn de voordelen van zwemmen?

Maar het heeft twee grote voordelen ten opzichte van andere sporten, omdat het een ongelooflijk lage belasting is, waardoor het   harder en vaker kan worden gewerkt dan bij andere sporten, en omdat je moet werken aan adembeheersing. Door deze twee elementen is er een veel beter crossover-effect van zwemmen naar hardlopen en fietsen dan andersom. Dat wil niet zeggen dat je zwemmen in het zwembad volledig kunt vervangen door hardlopen, maar het zou zeker een geweldige aanvulling zijn op je training. Ook kan een triathlontrainer je helpen met dit punt.

Rekken en strekken

Zwemmen is ook geweldig voor het strekken van spieren, namelijk de heupbuigers en de achterste ketting, die de neiging hebben om strakker te worden van hardlopen en zitten in bureauklussen.

Zwemmen en hardlopen vereisen beide een sterke, betrokken, stabiele kern, zodat je armen en benen van daaruit kunnen bewegen met een goed platform. Het kan even duren om dit in het water te voelen, maar als je de link van het hele lichaam van de vingertoppen naar de tenen in het water voelt, zal het je helpen diezelfde balans en controle op de wegen te voelen.

Zwemmen in open water

Open-water locaties openen mogelijk in Nederland, maar u zult blij zijn te weten dat de ontwikkeling nog steeds kan worden versneld in het zwembad. (Draag terwijl je daar bent je wetsuit en een veiligheidsbril om te zien of je reparaties / nieuwe aankopen moet doen.)

Er zijn nog veel dingen waar u nog aan kunt werken, zoals waarnemen en tegelijkertijd ademen. Oefen elke zes slagen om een ​​ritme echt te laten zien. 

Volgende – zwemintervallen. Begin in diep water weg van de muur. Neem een ​​horizontale positie in terwijl je trapt, scullt en recht vooruit kijkt, voordat je snel accelereert. Draait zich van de muur af zonder dat er een voet naar beneden komt – dit is hard werken!

Oefen, indien mogelijk, zwemmen zij-aan-zij / in groepen, binnen een baan, om te leren hoe u zelfverzekerd in de buurt kunt zwemmen en effectief kunt trekken.

Als je een race in het vroege seizoen hebt, probeer dan een paar keer in het open water, zodat je je kunt aanpassen aan de kou en kunt leren hoe je je vaardigheden kunt overdragen.

https://www.sporthorloge365.nl/fitbit-versa-3-alles-wat-je-moet-weten-laatste-aanbiedingen/